RSS Feed for This PostCurrent Article

Håranalys ger dig svar på vad ditt hår behöver

En håranalys kommer att kunna tala om en hel del om hur ditt hår mår och hur det har haft sig under det senaste året. Hur kan detta komma sig – enkelt. Hår växer 10 mm per månad och hårcellerna består av död materia. Så det som finns i hårstrået är historia om hur vi levt de senaste 10-30 månaderna – allt beroende på hur långt hår vi har. Eller i alla fall hur hårcellerna har haft det den senaste tiden. Man kan jämföra det med jordprover som man borrar fram i marken eller långa rör av is som borras fram ur Antarktis. Hårstrået är som ett långt rör fyllt med historia om personens liv. Vanligt är att företag eller privatpersoner sänder hår på analys beroende på att de vill veta om personen har haft drogproblem eller i alla fall tagit droger. Det är nämligen så att spår från drogerna som cirkulerat i blodet kommer att finnas kvar i hårstrået. Få känner till detta men det är en vetenskaplig sanning som det inte går att komma runt.

 

Trackback URLPost a Comment